illegalarsiv.com
📜 FORUM KURALLARI - Yazdırılabilir Versiyon

+- illegalarsiv.com (https://illegalarsiv.com)
+-- Forum: illegalarsiv genel (https://illegalarsiv.com/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: DUYURULAR (https://illegalarsiv.com/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Konu: 📜 FORUM KURALLARI (/showthread.php?tid=7)

📜 FORUM KURALLARI - null - 12-07-2026

1. KÜFÜR POLİTİKASI
Küfür serbest. Ağız dolusu, düz, sokak ağzı konuşabilirsin. Burası nezih bir çay bahçesi değil, rahat ol. Ama şu çizgiyi asla aşma: Ailevi küfür yasak. Anne, bacı, eş, çoluk çocuk işin içine giremez. Muhatabın kim olursa olsun, sövüp sayarken aile kurumuna bulaşma. Bu sınırı geçen direkt ban yer, mesajı silinir, adı anılmaz. Şahsi kavgalarınızı şahsi tutun, kan davasına çevirmeyin.
2. MULTİ HESAP YASAĞI
Bir kişi, bir hesap. Birden fazla hesapla takılmak, kendine yedek karakter açmak, kendi konularını fake hesapla hortlatmak yasak. Tespit edilirse tüm hesapların silinir, IP adresin kayıt altına alınır. Tekrar denersen sadece ban yemezsin, forumun giriş kapısını rüyanda görürsün. Sahte kimlik burada işlemez, çünkü hepimiz zaten sahteyiz. Tek bir masken olsun yeter.
3. KİŞİSEL BİLGİ İFŞASI (DOXXING)
Bu forumun en ağır suçu budur. Hiçbir kullanıcının adı, adresi, telefonu, aile bilgisi, IP'si, fotoğrafı, özel mesajları ya da gerçek hayata dair herhangi bir detayı paylaşılamaz. İfşa eden sadece ban yemez; tespit edilirse kendisine ait tüm bilgiler karşı tarafa teslim edilir. Kendi kazdığın kuyuya düşmek diye buna derler. Kimsenin hayatını karartma hakkın yok. Bu maddenin istisnası, şakası, esprisi olmaz. Net.
4. SPAM, FLOOD VE BOŞ YAYIN
Her başlık bir ağırlık taşısın. Peş peşe boş mesaj, anlamsız flood, sırf post sayısı kasmak için yazılan çöpler, konu dışı saçmalıklar temizlenir. Tekrar edersen önce uyarı, sonra susturma, en son ban. Forumun içi kaliteli karanlık dolsun, çöp kutusuna dönmesin. "Up", "rez", "takip" gibi tek kelimelik mesajlar da bu kapsama girer. Beğendiysen beğen butonu var, ona bas geç.
5. ZARARLI YAZILIM VE GÜVENLİK
Trojan, virüs, keylogger, ransomware, phishing linki, sahte panel, cryptojacking kodu paylaşan direkt ve sorgusuz ban yer. Başkalarının cihazıyla, cüzdanıyla, güvenliğiyle oynamak yasak. "Denemek için attım" bahanesi geçersizdir. Forum içinde kimse kimsenin güvenliğini tehlikeye atamaz. Buraya zararlı link bırakan, kendi IP'sini yönetime hediye etmiş sayılır. Sonrasını sen düşün.
6. TİCARET VE ALIŞVERİŞ KURALLARI
Forum içi ticaret, drop, alışveriş tamamen kullanıcılar arasında döner. Yönetim hiçbir işlemin garantörü, aracısı ya da sorumlusu değildir. Dolandırıldıysan kendi aklını kullanmadın demektir. Şikayet etmek istersen kanıtla gel, karşı tarafın forumdan gidişini izleyebilirsin. Ama paranı, ürününü, vaktini geri alamazsın. Ticaret yapmadan önce karşındakini araştır, referans sor, riski göze al. Güvenmediğine güvenme.
7. YÖNETİM KARARLARI
Admin ve moderatör kararları kesindir, tartışılmaz, üstüne mesaj atılmaz. "Neden ban yedim?" "Neden konum silindi?" sorularına cevap verilmez. Kurallar burada yazıyor, okumak sana kalmış. Yönetim istediği kullanıcıyı sebep göstermeden uzaklaştırma hakkını saklı tutar. Burası bir demokrasi deneyi değil, arşiv. Beğenmeyen kendi forumunu açabilir.
8. GİZLİLİK VE DIŞARIYA BİLGİ SIZDIRMA
Burada gördüğün, okuduğun, öğrendiğin her şey burada kalır. Forumdan dışarı ekran görüntüsü, kopya içerik, kullanıcı bilgisi ya da özel mesaj sızdıran tespit edilirse en ağır şekilde cezalandırılır. Burası güvenli bir karanlık oda. Duvarların içinde konuşulanlar dışarı çıkmaz. Sızdıranın güvenliği sıfırlanır, bunu ciddiye al.
9. İÇERİK VE YASAL SORUMLULUK
Forumda paylaşılan her içeriğin hukuki sorumluluğu paylaşan kişiye aittir. Yönetim, kullanıcıların oluşturduğu içeriklerden sorumlu tutulamaz. Yasa dışı içerik fark edildiğinde kaldırılır. Burası bir arşiv, bir kütüphane. Raflarda ne olduğunu rafa koyan bilir. Sen koyarsan sen sahiplenirsin.
10. SAYGI VE ORTAMIN KORUNMASI
Herkesin seviyesi, bilgisi, tecrübesi farklı. Kimseyi küçümseme, hor görme, cahil diye dalga geçme. Bilen bilmeyene öğretsin, bilmeyen sorup öğrensin. Forumun içi gerilim değil, paylaşım yeri olsun. Gereksiz ego savaşları, laf dalaşları, sidik yarışları yeri değil. Kendini dev aynasında gören varsa kapı orada.